Werk is de beste vorm van participatie

“De Loods helpt Zeeuwse jongeren die voortijdig met school zijn gestopt hun leven weer op de rails te krijgen. “Het aantal jongeren met een zogenoemde arbeidshandicap groeit explosief” Zie verder

Wat de oorzaak ook is van arbeidsongeschiktheid, het belangrijkste is dat jongeren hun brood kunnen verdienen. Met dat doel zijn er her en der instellingen zoals de Loods. Jongeren leren daar elementaire arbeidsvaardigheden. Hoewel deze bedrijven zijn ingesteld op jongeren, die daar moeite mee hebben, zijn het verder gewone bedrijven met klanten, die een prestatie verwachten.

WAJONG-jongeren bestaan voor een deel uit “probleemjongeren”, die op school niet te handhaven waren of het zelf voor gezien hielden. Als deze jongeren op een plek terecht komen, waar ze wel iets mee kunnen, gaat het goed. Het trieste van deze groep is dat het vaak zolang duurt voor ze die kans krijgen. Het feit dat er een WAJONG-uitkering mogelijk was zal zeker niet voor alle jongeren een zegen zijn geweest!

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie