Voor wie is de jeugdraad?

“Van de veertig jongeren die tijdens het debat aangegeven hadden naar de oprichtingsvergadering te zullen komen, zijn er twee komen opdagen.’’ Zie verder

Alle volwassenen waren het erover eens, dat ondanks de teleurstellende opkomst de jeugdraad er toch moest komen. Het is duidelijk waar het belang ligt. De jongeren die niet zijn gekomen, vonden het bij nader inzien wellicht minder interessant, eng of zijn het gewoon vergeten. Men is vervolgens gaan bedenken hoe de structuur zou moeten zijn. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden in Lansingerland!

Er zijn vele manieren om jongeren te betrekken. De jeugdraad naar het model van de volwassenraad is één manier en werkt vooral bij oudere en/of hoger opgeleide jongeren. Het kan een goede manier zijn om meningen te krijgen, maar waarschijnlijk van een selecte groep. Voor die andere groep is voor dat doel een jeugdmonitor ook een optie! Een jeugdraad met draagvlak heeft vooral ruimte nodig om het op hun eigen manier te doen.

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie