Kinderen beschermen tegen reclame?

“Internet is een groeimarkt voor reclame die mikt op kinderen. Soms is die misleidend. ,,Iets wat gratis lijkt, moet dat ook zíjn.’’ Zie verder

Ik ben geen voorstander van het afschermen van de boze buitenwereld voor kinderen. Natuurlijk, als ouders probeer je hen zoveel mogelijk te ondersteunen en zonodig te beschermen. Je bent niet voor niets verantwoordelijk voor hen! Kinderen zullen echter ook moeten leren kritisch te zijn en eerst toestemming te vragen, voor ze ergens op in gaan.

Het is voor hen of hun ouders ongetwijfeld een goede les als ze ergens aan vast blijken te zitten. Kinderen moeten daar ook zeker zelf tenminste enige gevolgen van ondervinden, anders gebeurt het geheid weer.

Iets anders is, dat de commercie zich natuurlijk aan regels moet houden. Als je zomaar aan iets vast zit, klopt er iets niet.

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie