Weten waar je kind zit

“Deze ouder-zoekt-kind-dienst spreekt velen tot de verbeelding, maar lijkt nog niet door te dringen op de massamarkt.Zie verder

De grootste nachtmerrie is dat er iets met je kind gebeurt. Tegelijkertijd wil je dat je kind zich kan ontwikkelen, waarvoor het ruimte nodig heeft. Een dergelijke spagaat is alleen op te lossen, als je weet waar je kind is en zonodig een oogje in het zeil kan houden. Daar heeft men iets op bedacht, Disney voorop!

Voor kleine kinderen, lijkt me dat zo gek nog niet, al zou je mogen verwachten dat er op die leeftijd in principe altijd ouders of anderen in de buurt zijn. Voor iets oudere kinderen en jongeren is er ook een hele simpele manier: hem of haar of hun vrienden sms-sen om te vragen waar die zit. Spaarzaam te gebruiken: je wilt je kind natuurlijk niet storen als het niet nodig is. Als deze apparaten dan toch op de markt komen, dan werkt het alleen als men gevolgd wil worden. Gewoon iets met elkaar afspreken is dan misschien toch simpeler en effectiever…

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie