Wat is het voordeel?

“De invoering van gratis schoolboeken in het voortgezet onderwijs dreigt in gevaar te komen door Europese aanbestedingsregels.Zie verder

Ik was niet voor gratis schoolboeken omdat het verspilling in de hand werkt. Als je ergens niet voor hoeft te betalen is het minder waardevol en ben je er niet zuinig op. Nu blijkt echter dat het besluit ook nog eens in strijd is met de europese aanbestedingsregels.

Nu snap ik nog steeds niet, wat het voordeel van die aanbestedingsregels is, tenminste niet voor de mensen, voor wie het produkt bedoeld is. Goedkoop is vaak duurkoop. Het voordeel van de schoolboekenactie is voor mij echter ook niet duidelijk. Als er mensen zijn, die het niet kunnen betalen, moet je die mensen gericht ondersteunen, bij voorkeur door ervoor te zorgen dat ze met werk o.a. schoolboeken voor hun kinderen kunnen kopen. Een een beetje gemotiveerde leerling besteedt er natuurlijk zelf ook geld van zijn bijbaantje aan. Intussen blijkt dat men ook ontheffing kan aanvragen voor aanbestedingsregels…

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie