Geen pretproject

“Om te weten wat jongeren en hun ouders bezig houdt, is daarom gekozen voor een interactieve aanpak. Non-profit Stichting Alexander gaat deze interactiviteit vormgeven.” Zie verder

Stichting Alexander is een oude bekende op dit gebied. Jongeren doen bij hen mee aan alle onderdelen van hun projecten, als medeonderzoeker, als co-trainer, als adviseur en als vertolker van de resultaten. Zij gaan zelf de dialoog aan over hun aanbevelingen en voeren verbetertrajecten uit in samenspraak met volwassenen. Met de projecten realiseren ze een blijvend resultaat.

Tenminste… als gemeenten er ook blijvend gebruik van maken. Helaas komt het voor dat de gemeenteraad de betrokkenheid na een beperkte intensieve periode weer voor gezien houdt. Blijvend is het in ieder geval wel voor de jongeren, die er aan mee hebben gedaan. Hier leer je van! Gewoon doen!

Dit bericht is geplaatst in 2007. Bookmark de permalink.

Geef een reactie